Home Expo's Expositie van Albertus Wolters

Related Posts

Over Mij

Albertus Wolters

Kunstenaar

Albertus Wolters is een schilder, beeldhouwer, en kaartenmaker.

Expositie van Albertus Wolters

GENDT – Een expositie van Albertus Wolters is van 25 mei tot en met 6 juli in De Kijkruit. Albertus woont in Gendt en werkt bij Atelier 23 van Siza.

Het werk van Albertus Wolters bestaat uit gevarieerde tekeningen met trefzekere lijnen, afgewisseld dun en dik, in kleur en zwart-wit. Hij werkt graag met gekleurde inkt, waar hij mooi mee kan mengen. Albertus werkt met enorme gedrevenheid en doorzettingsvermogen.

“Mensen tekenen doe ik het liefst. Mensen zijn voor mij belangrijk. Er zitten altijd ideeën in mijn hoofd. Soms komen ze zo op, maar ook op internet vind ik van alles.”

Albertus heeft een groot oog voor detail, hij tekent na, uit het hoofd of maakt een combinatie van beiden. De onderwerpen waar Albertus over tekent zijn een fascinerende combinatie van beroemde schilders zoals Rembrandt en Van Gogh, en de directe wereld om hem heen zoals bekende soapactrices, Elvis Presley, carnavals-prinsen, het Koningshuis, mensen uit TV-shows, sporters. Hij weet hier altijd een heel eigen wereld uit te scheppen. Met het grootste gemak maakt Albertus naast zijn tekeningen op 50 bij 65 cm-formaat ook grote muurschilderingen.

Bron: Gemeentenieuws Lingewaard

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Latest Posts