Home Laatste Nieuws Cor en Albertus zijn na biertje klaar voor De Bataven-RKHVV

Related Posts

Over Mij

Albertus Wolters

Kunstenaar

Albertus Wolters is een schilder, beeldhouwer, en kaartenmaker.

Cor en Albertus zijn na biertje klaar voor De Bataven-RKHVV

Ik sta met een leuk bericht over voetbal samen met mijn Cor in de krant, de Gelderlander. Lees hieronder het stuk!

GENDT – Je zou het door de verkiezingen bijna vergeten, maar donderdagavond staat in Gendt dé derby van Lingewaard op het programma: De Bataven-RKHVV. Met Cor en Albertus langs de lijn

Of je nu voor De Bataven bent of de tegenstander; Cor Wegh en Albertus Wolters toveren bij iedereen een lach op het gezicht. Het fanatieke duo is er deze donderdagavond weer bij om de oranjehemden naar voren te schreeuwen. „De doelman is mijn favoriet. Hoe hij heet? Geen idee. Maar ik was vroeger zelf ook doelman”, vertelt Wolters.

De doelman is mijn favoriet. Hoe hij heet? Geen ideeAlbertus Wolters

Lekker hoor
Cor (65) en Albertus (38) wonen in De Strang in Gendt, een woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking. Voor iedere thuiswedstrijd stappen ze op de fiets en bezoeken ze hun favoriete voetbalclub: De Bataven. Vooraf drinken ze een biertje in de kantine en dat doen ze in de rust en na de wedstrijd ook. „Lekker hoor”, zegt Albertus, oud-speler van het G-team van Jonge Kracht uit Huissen.

Soms zitten ze op de tribune, soms staan ze aan de lange zijde van sportpark Walburgen. Dat ligt een beetje aan het weer.  De voetballers krijgen aanwijzingen van het duo. En als het goed loopt, zijn Cor en Albertus niet te beroerd om een complimentje uit te delen. De spelers van de amateurclub uit Gendt vinden het prachtig. Cor en Albertus horen bij de club en worden gekoesterd.

Profvoetballer

Cor kreeg de liefde voor De Bataven met de paplepel ingegoten. Hij is een broer van Piet Wegh, oud-voorzitter en -speler van De Bataven en Johan, die ook jaren in het eerste elftal voetbalde en het tot profvoetballer van FC Wageningen schopte. Vader was Be Wegh, in Gendt ook wel bekend als ‘De Sjangel’ en tevens oud-topspeler van De Bataven. „Maar ik kan niet zo goed voetballen”, verontschuldigt Cor zich. 

Nog even, dan mag Cor met pensioen. Hij werkt op de sociale werkplaats in Arnhem. „In september zit het erop, dan kan ik nog meer tijd steken in De Bataven”, zegt Cor met een glimlach van oor tot oor.

Feyenoord

Piet Wegh geniet van zijn broer. „Hij hoort bij de club. Heel soms gaan ze ook naar een uitwedstrijd. Als ze met iemand kunnen meerijden. Cor gaat ook wel eens naar Feyenoord, Albertus naar Vitesse. Daar zijn ze ook fan van.”

De Bataven-RKHVV begint donderdag om 19.30 uur op sportpark Walburgen in Gendt.

bron: De Gelderlander

Vorig artikelSt Trinitatis kerk
Volgend artikelDe Kijkruit

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Latest Posts